Hoogbegaafde kinderen vaak ongelukkig; 'Op mijn vorige school begrepen ze me niet'

Hoogbegaafde kinderen vaak ongelukkig; 'Op mijn vorige school begrepen ze me niet'
Hoogbegaafde kinderen vaak ongelukkig; 'Op mijn vorige school begrepen ze me niet' © Omroep Zeeland
Hoogbegaafd zijn is niet altijd fijn

Ongelukkig op school

Lisanne vond de lessen op haar oude school niet leuk en had er geen vriendinnetjes. Op De Tweemaster-Kameleon heeft ze erg naar haar zin. Het helpt haar ook dat ze kanjertraining volgt. Daar leert ze hoe ze met bepaalde situaties moet omgaan, zoals het incasseren van kritiek.
Binnen het reguliere basisonderwijs is door de grote klassen vaak geen ruimte om kinderen extra te begeleiden. Ouders van hoogbegaafde kinderen merken vaak al vroeg dat hun kind zich anders ontwikkelt.
Ouders vertellen over hun hoogbegaafde kinderen
Op De Tweemaster-Kameleon wordt vanaf groep 3 SterQ-onderwijs gegeven in kleine klasjes. Omdat de kinderen de lesstof snel onder de knie hebben hebben de Q-klassen op vrijdag een masterochtend waar ze vooral creatief bezig zijn zoals een vogelhuisje timmeren of appelflapjes maken.

Pizza's bakken

Loïc is negen jaar zit in Q-klas 6. Hij vindt het niet zo bijzonder dat hij hoogbegaafd is en vindt pizza's bakken op de vrijdagochtend met zijn klasje eigenlijk leuker dan Spaanse les.
Hoogbegaafde Loïc van 9 vindt pizza's bakken leuker dan Spaanse les
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>