SSV'65 neemt ook in herkansing strafschoppen beter dan RBC

SSV'65 heeft zich alsnog geplaatst voor de kwartfinale van het districtsbekertoernooi. De club uit Goes won vanavond na strafschoppen van RBC. Dat lukte twee weken geleden ook al, maar toen ging de Brabantse club in protest, omdat de penalty's niet in de juiste volgorde genomen waren. In de herkansing, die wel volgens de regels verliep, trok SSV'65 opnieuw aan het langste eind.

Twee weken geleden eindigde de wedstrijd tussen SSV'65 en RBC in 1-1 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Die worden dit seizoen volgens de ABBA-methode genomen. Dat werd in eerste instantie ook gedaan, maar na veertien strafschoppen liet scheidsrechter Mol uit Breda de penalty's in een andere, niet-reglementaire, volgorde nemen.

Vanavond was het snel beslist. SSV'65 en RBC scoorden allebei hun eerste strafschop, maar daarna misten de Brabanders. Toen kon Rowan Amperse het beslissen, hij schoot SSV'65 naar de kwartfinale.

Kwartfinale

Door de overwinning speelt SSV'65 nu in de kwartfinale van de districtsbeker de streekderby tegen eersteklasser Kloetinge. Die wedstrijd wordt op zaterdag 30 maart gespeeld. Serooskerke is de andere Zeeuwse club die een plaats bij de laatste acht heeft veroverd.

Reportage van de strafschoppenserie tussen SSV'65 en RBC

Districtsbeker Zuid I

programma kwartfinale
zaterdag 30 maart Sliedrecht-Serooskerke
SSV'65-Kloetinge
dinsdag 2 april Achilles Veen-Unitas
Waspik-Heeze

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal districtsbeker SSV'65 strafschoppen ABBA
Deel dit artikel:

Reageren