Zeeland wordt wakker: drenkeling overleden, onderzoek dood Ezra en werkbezoek minister

Zeeland wordt wakker: drenkeling overleden, onderzoek dood Ezra en werkbezoek minister
Zeeland wordt wakker: drenkeling overleden, onderzoek dood Ezra en werkbezoek minister © Omroep Zeeland
De man raakte zondag te water in het Kanaal door Walcheren.
De man raakte zondag te water in het Kanaal door Walcheren. © HV Zeeland

Drenkeling overleden

Een man die zondag aan het eind van de middag te water raakte in het Kanaal door Walcheren tussen Oost-Souburg en Middelburg is overleden. De politie meldt nog te onderzoeken wat er precies is gebeurd.

Lees ook:

© Jeanine Trinidad

Onderzoek

Het Gerechtshof in Den Bosch onderzoekt de dood van de 13-jarige Ezra Trinidad vorig jaar in het zwembad van Goes. Dat heeft het Hof de familie per brief laten weten

Lees ook:

Minister Van Engelshoven test de puls die vissen krijgen bij het pulskorvissen
Minister Van Engelshoven test de puls die vissen krijgen bij het pulskorvissen © Omroep Zeeland

Werkbezoek minister Van Engelshoven

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is zondagmiddag begonnen aan een tweedaags werkbezoek aan Zeeland. Dat werkbezoek begon zondagmiddag bij het maritieme onderzoeksinstituut NIOZ in Yerseke, waar ze informatie kreeg over energie- en voedselmogelijkheden van zeewieren.
Flink wat regen in Vlissingen
Flink wat regen in Vlissingen © Anne-Marie van Iersel, Vlissingen

Het weer

Het is vandaag wisselend bewolkt en er valt soms een bui. Er waait een matige tot krachtig noordwestenwind en het wordt 9 graden. Vanavond en vannacht valt nog een enkele bui en koelt het af naar 4 tot 6 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>