Minister Van Engelshoven twee dagen op werkbezoek

Minister Van Engelshoven twee dagen op werkbezoek
Minister Van Engelshoven twee dagen op werkbezoek © Omroep Zeeland
Minister Ingrid van Engelshoven bij het NIOZ in Yerseke
Dat werkbezoek begon zondagmiddag bij het mariene onderzoeksinstituut NIOZ in Yerseke, voluit: NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, waar ze informatie kreeg over energie- en voedselmogelijkheden van zeewieren. Ook hield ze haar hand in en bak met water, om te voelen wat vissen voelen als ze met de elektrische pulskor-methode worden opgevist. "Het kietelt", omschreef Van Engelshoven het gevoel van de elektriciteit in het water.

Discussie

Bij de pulskor-methode raken de vissen door elektrische stroomstootjes in het water opgeschrikt, waarna ze uit het zand opspringen en opgevist worden. Op deze manier hoeven er geen sleepnetten meer over de grond. Toch stemde het Europees parlement begin dit jaar tegen het pulskorvissen, omdat dit onder meer zou leiden tot overbevissing en vissterfte. "Er is politieke discussie over het pulskorvissen", beaamde Van Engelshoven in Yerseke. "Het is goed om te zien hoe er hier in Yerseke onderzoek naar wordt gedaan."

Zeeuws onderwijs

Na het bezoek aan het NIOZ, praat de minister vanavond met de cultuursector in Zeeland, waarna de maandag de hele dag in het teken staat van het onderwijs in de provincie. Van Engelshoven gaat naar MBO-organisatie Scalda, de Hogeschool Zeeland en naar het University College Roosevelt (UCR).
Minister Ingrid van Engelshoven
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>