'Dode autobrand Kloosterzande bekende in Antwerps drugsmilieu'

Brandweermensen vonden de man iets na 22.00 uur toen ze op een autobrand afkwamen.
Brandweermensen vonden de man iets na 22.00 uur toen ze op een autobrand afkwamen. © Omroep Zeeland
Het lichaam van de man werd afgelopen donderdagavond door de brandweer gevonden tussen Baalhoek en Walsoorden op een afgelegen plek aan de Zeedijk. Hij lag naast zijn Range Rover die grotendeels uitgebrand was. De politie concludeerde al snel dat de man door een misdrijf om het leven was gebracht.

Cocaïnehandel

"Officiële bronnen, de lokale politie in Temse, bevestigen ons dat het om een zware jongen gaat, afkomstig uit een grote familie uit Temse, een stad aan de Schelde", vertelt Nick de Bakker, verslaggever van het Vlaamse TV Oost. "Hij heeft al meerdere strafrechtelijke feiten op zijn kerfstok en kwam heel regelmatig in contact met de lokale politie voor uiteenlopende feiten."
Zo werd hij in juni 2014 opgepakt in het kader van een onderzoek naar internationale cocaïnehandel. De Bakker: "Dat was voor het opzetten van een drugslijn tussen Antwerpen en Zuid-Amerika.". Eerder ging hij de cel in voor een gewelddadige overval en een overval op een geldkoerier. "Dat zijn zware feiten en een zwaar milieu waar de man uitkomt, dat is ondertussen wel duidelijk."
Twintig Nederlandse rechercheurs werken aan de zaak. De politie roept de hulp in van omwonenden en vraagt mensen om informatie en camerabeelden. "Verder zijn er misschien mensen die vanuit hun omgeving informatie hebben die met deze zaak te maken zou kunnen hebben."
Nick de Bakker

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>