Politie: Er zijn mensen die meer weten over de moord op Michaël ten Napel

De politie is ervan overtuigd dat er mensen zijn die weten wie er betrokken is bij de moord op Michaël ten Napel in 2012 in Westdorpe. Tot op de dag van vandaag is de zaak niet opgelost. Reden voor de politie om opnieuw aandacht te vragen voor de cold case van de 30-jarige Michaël ten Napel.

Het cold case team van de politie gaat de zaak helemaal opnieuw bekijken. Zo worden onder meer DNA-sporen opnieuw nagelopen met de technieken van nu. Ook staat de zaak van Michaël ten Napel op de cold case kalender van dit jaar. Die kalender wordt verspreid in gevangenissen en tbs-klinieken.

Avonturier en levensgenieter

De uit Rijen afkomstige Michaël ten Napel was vader van drie kinderen en had geen vaste woon- of verblijfplaats. In de tijd voor zijn dood hield hij zich veel op in Zeeuws-Vlaanderen, volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "Michaël was een beetje een avonturier. Hij verbleef hier en daar, waaronder drie jaar in Brazilië. Hij hield van hardcore muziek én van vrouwelijk schoon. Een levensgenieter."

Mogelijk duistere zaakjes

Toch hield hij zich wellicht ook bezig met duistere zaakjes. "Hij had contacten in de drugswereld, maar we weten niet of dat het motief is geweest."

Op woensdag 4 juli 2012 wordt Michael ten Napel door wandelaars gevonden (foto: Omroep Zeeland)

Feiten:

Maandag 2 juli 2012 is Michaël is voor het laatst gezien in een woning in Axel waar hij tijdelijk woonde. Hij is daar rond 21:00 uur opgehaald door iemand in een donkerkleurige Ford Ka met Belgisch kenteken. Later die avond belt hij een aantal keer het alarmnummer 112 met zijn telefoon vanuit de Kanaalzone bij Terneuzen.

Woensdagochtend 4 juli 2012 wordt het dode lichaam van Michaël ten Napel gevonden door wandelaars. Hij ligt in een sloot aan de Kapittelstraat in Westdorpe. Michaël is door geweld om het leven gekomen.

Een aantal maanden na de dood van Michaël wordt een 41-jarige man uit Sas van Gent aangehouden. Na twee maanden komt hij vrij wegens gebrek aan bewijs, hij is geen verdachte meer. Een uitzending van Opsporing Verzocht eind 2012 levert weinig tips op.

De nabestaanden van Michaël willen graag weten wat hem is overkomen, aldus politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "Ze hopen heel erg dat de zaak wordt opgelost. Het ligt nog zo gevoelig dat ze niet in de media willen, maar ze zijn wel heel betrokken bij het speurwerk van de politie."

De 30-jarige Michaël ten Napel (foto: Omroep Zeeland)

Beloning voor gouden tip

De politie hoopt op nieuwe tips. "We hopen dat mensen na zeven jaar misschien toch willen gaan praten. Voor degene met de gouden tip ligt een beloning van 15.000 euro klaar."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren