Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland komt uit Yerseke

Jean Dhooge van de Oesterij in Yerseke mag zich een jaar lang de Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland noemen. Hij is er zelf heel bescheiden over: "Ik had het zeker niet verwacht, want ik denk dat er veel meer mooie horecaconcepten zijn, maar het is hartstikke leuk en een grote waardering voor het hele team", vertelt Dhooge.

De 32-jarige eigenaar van restaurant de Oesterij runt het bedrijf met zijn broers Jurrie en Gerrie. Zij zijn verantwoordelijk voor de oesterkwekerij en Jean zorgt ervoor dat de klanten van zijn product kunnen genieten.

"Die combinatie maakt het zo uniek", licht Jacco de Lignie voorzitter van KHN Zeeland toe. "De serre waar mensen kunnen eten kijkt uit op de oesterputten waardoor de gasten de oesters kunnen proeven rechtstreeks boven de bron", verklaart Dhooge.

Landelijke titel

Als Meest Markante Horecaondernemer van Zeeland dingt Dhooge automatisch mee voor de landelijke titel. "Het zou leuk zijn om de landelijke winnaar te worden, vooral om de regio op de kaart te zetten. Zeeland is namelijk een regio met veel horeca en mooie producten", zegt Dhooge.

Jacco de Lignie, voorzitter vna KHN Zeeland overhandigt de prijs aan de 32-jarige Jean Dhooge uit Yerseke (foto: Omroep Zeeland)

Voor nu moet hij nog beslissen waar zijn oorkonde en bijbehorende tegel komt te hangen en in het najaar wordt duidelijk of daar dan ook de landelijke prijs bij komt.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren