Bijna de helft van de Zeeuwse basisscholen morgen dicht

Morgen houden bijna 90 basisscholen hun deuren gesloten. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Zeeland langs de Zeeuwse (basis)schoolbesturen. Dat is iets meer dan tijdens de laatste staking in september vorig jaar. Toen sloten 80 van de in totaal 198 Zeeuwse basisscholen hun deuren.

Leeg lokaal in een gesloten basisschool (foto: Omroep Zeeland)

Hoewel leerkrachten afgelopen zomer zo'n 2,5 procent salarisverhoging hebben gekregen is het probleem voor het lerarentekort nog altijd niet opgelost. Daarom sluiten veel scholen zich nu opnieuw aan bij de staking. En dat betekent dat ouders op zoek zullen moeten naar een andere invulling voor hun kind(eren).

Gratis

En daar spelen veel organisaties dan weer op in. Zo zijn musea als het Stadhuismuseum in Zierikzee en het MuZEEum in Vlissingen open en gratis te bezoeken van kinderen. Verder zijn er verschillende sport en recreatiecentra die inspelen op de staking en speciale programma's hebben samengesteld om de kinderen (tegen betaling) bezig te houden.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren