'Het draait allemaal om zaad. Paardenzaad'

"Het is gezellig, we drinken een biertje en we genieten van de paarden maar eigenlijk draait het natuurlijk allemaal om zaad." Andrie de Buck uit Oostkapelle uit Oostkapelle presenteerde donderdagavond tijdens de jaarlijkse hengstenshow in manege De Eendracht in Vrouwenpolder zijn 'mannen'.

Datingshow
Het is eigenlijk net een datingshow. Aanwezige eigenaren van merries gaan op zoek naar een geschikte hengst om de merrie door te laten dekken in de hoop dat er dit voorjaar een veulen geboren wordt. De hengsten zien er op hun paasbest uit om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Studenten
Naast de hengstenshow werd er ook een verkoop gehouden georganiseerd door studenten van de opleiding Paardensport- en houderij van Scalda Groen. De studenten brachten de paarden voor en reden er op.

Voor Andrie de Buck was deze avond het uitje voor paardenliefhebbers in Zeeland. In het verleden trok het evenement rond de 700 bezoekers. Donderdagavond waren dat er een stuk minder. De Buck: 'Dat zegt niets over de hengsten maar meer over de tijd. Tegenwoordig zijn er veel meer hengstenshows dan vroeger.'

Merrie Hillary steelt de show bij de Hengstenshow in Vrouwenpolder (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Henstenshow De Eendracht Andrie de Buck
Deel dit artikel:

Reageren