Bouw onderhoudsbasis van start, komst windmolenparken stap dichterbij

Bouw onderhoudsbasis van start, komst windmolenparken stap dichterbij
Bouw onderhoudsbasis van start, komst windmolenparken stap dichterbij © Omroep Zeeland
Bouw onderhoudsbasis van start, komst windmolenparken stap dichterbij
De bouw van de windmolenparken begint in 2020, maar voor het onderhoudsgebouw is nu al de eerste paal geslagen. De locatie is namelijk al nodig tijdens de bouw van de windmolens zelf. Er zullen dan dagelijks vier boten met materieel vertrekken vanaf de onderhoudslocatie.
Het gebouw komt aan de Buitenhaven in Vlissingen en grenst aan het treinstation en de vertrekhal van de veerdienst. De verwachting is dat de onderhoudslocatie op den duur werk biedt aan zo'n vijftig tot honderd personen. De Vlissingse aannemer Cordeel bouwt het onderhoudsstation.
Een impressie van de onderhoudsbasis die gebouwd wordt in Vlissingen
Een impressie van de onderhoudsbasis die gebouwd wordt in Vlissingen © Ørsted
De windmolenparken worden gebouwd en geëxploiteerd door het Deense Ørsted. In Borssele 1 en 2 komen in totaal 94 windturbines. De parken komen zo'n 23 kilometer voor de kust van Westkapelle te liggen en zullen jaarlijks elektriciteit produceren voor ongeveer een miljoen huishoudens.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>