Grote verschillen bouwleges Zeeuwse gemeenten

OOST-SOUBURG - In de gemeente Sluis ruim 3300 euro aan leges worden betaald voor een grote bouwvergunning. Het verschil met Veere waar ruim 1850 euro in rekening wordt gebracht voor dezelfde vergunning is enorm. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis.
Jaarlijks onderzoek VEH De VEH doet elk jaar onderzoek naar de prijzen van bouwleges die per gemeente enorm kunnen verschillen. Volgens Eigen Huis gebruiken lokale overheden de bouwleges als melkkoe en staan de bedragen die in rekening worden gebracht in geen verhouding tot de werkelijke kosten.
Kapelle grootste Zeeuwse stijger De prijs voor een lichte bouwvergunning is in de gemeente Kapelle het afgelopen jaar met 45,73 % gestegen. De gemeente Kapelle staat hiermee in de landelijke top 10 van de grootste stijgers. Een vergunning voor een kleine verbouwing kost 197 euro. De gemiddelde landelijke stijging komt dit jaar in de buurt van het inflatiepercentage uit.
Gemeente Schouwen-Duiveland verlaagt prijs De gemeente Schouwen-Duiveland staat in de landelijke top 10 als grootse daler voor de lichte bouwvergunning. De bouwvergunning kost dit jaar 196,35 euro. Dat is een daling van ruim 11 % ten opzichte van vorig jaar.De vereniging bepleit een wettelijk maximumtarief voor bouwleges.