Zoektocht naar vermiste Filipijnse stuurman uitgesteld

Zoektocht naar vermiste drenkeling gezonken binnevaartschip Westerschelde
Zoektocht naar vermiste drenkeling gezonken binnevaartschip Westerschelde © HV Zeeland
Woensdag verwachtte de Landelijke Eenheid van de politie nog de zoektocht dit weekend voort te zetten. Die kans acht een woordvoerder van de politie nu klein. Zodra het weer het toelaat, wordt het schip eerst geborgen en daarna doorzocht. De politie gaat ervan uit dat de stuurman zich nog in het schip bevindt.

Hulp van marine

Voor de zoekactie heeft de politie hulp ingeroepen van de marine. Politieduikers mogen maar duiken tot een diepte van vijftien meter en het schip ligt op zo'n twintig meter diepte. Marineduikers zijn speciaal getraind en mogen dus veel dieper het water in", liet een politiewoordvoerder eerder deze week weten.
Er zijn al voorbereidingen getroffen om de zoektocht te hervatten. Zo is de zeebodem in kaart gebracht met een zelfstandig varend sonorapparaat.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>