Werkstraf geëist voor overvaren plezierjacht

Het schip werd in augustus 2013 overvaren door een binnenvaarttanker op het Kanaal door Zuid-Beveland
Het schip werd in augustus 2013 overvaren door een binnenvaarttanker op het Kanaal door Zuid-Beveland © Omroep Zeeland
Het OM verwijt de mannen dat ze niet goed hebben opgelet. Volgens de advocaat-generaal hadden de mannen kunnen weten dat er een motorboot voer, omdat de opvarenden via de marifoon hadden gemeld dat ze op het kanaal voeren.
De twee mannen houden vast aan hun standpunt dat ze vanwege de dode hoek van de binnenvaarttanker het jacht niet hebben gezien. Maar daar neemt het OM geen genoegen mee, laat een woordvoerder weten. "Als schipper heb je de taak om goed op te letten en rekening te houden met de belemmeringen van het schip, zoals een dode hoek." Daar zijn volgens de woordvoerder ook genoeg hulpmiddelen voor, zoals camera's, spiegels of het verstellen van de stuurhut.
Wanneer het hof uitspraak doet, is vanwege de feestdagen nog niet bekend.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>