Acties voor een goed pensioen: 66 minuten geen trein

Spoorpersoneel legde vanmorgen 66 minuten het werk neer. De actie begon rond 6 uur en duurde dus tot kort na 7.00 uur, maar de eerste trein vanuit Vlissingen vertrok pas om 7.52 uur. De actievoerders willen met hun actie duidelijk maken dat wat hun betreft de AOW-leeftijd op 66 jaar blijft.

Acties voor een goed pensioen: 66 minuten geen trein (foto: Omroep Zeeland)

De staking speelde zich vooral af in de Randstad, maar als daar treinen niet rijden, heeft dat ook onmiddellijk consequenties voor Zeeland.

Een staking van treinpersoneel heeft grotere gevolgen dan alleen tijdens de actie zelf. In de nacht worden de treinen opgeslagen op bepaalde plekken in Nederland en die worden normaal gesproken voor zessen al naar de juiste plek gebracht. Dat gebeurde vandaag pas na de staking.

Tweeënhalf uur later

Dat betekende dat de eerste trein Zeeland pas kort voor 8.00 uur vanuit Vlissingen vertrok: normaal is dat om 05:28. Mensen die vanochtend de trein wildenh nemen, kregen het advies voor vertrek de NS-app of de reisplanner te raadplegen.

Op station Middelburg was het niet druk tijdens de staking, de meeste mensen hadden er rekening mee gehouden dat er geen treinen zouden zijn. Toen de treinen eenmaal weer op gang kwamen, waren ze binnen no-time propvol.

De vakbonden hebben ook acties aangekondigd in de Zeeuwse havens. De hele dag door en dan steeds 66 minuten lang. Havenwerkers kunnen ook naar een actiebijeenkomst in Rotterdam.

Ook de hulpdiensten voerden actie: ze reden met 66 kilometer per uur over de snelweg richting Den Haag, waar een bijeenkomst is op het Malieveld. De politiebonden bliezen de actie aan het einde van de ochtend af in verband met een schietpartij in Utrecht.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
actie pensioen trein
Deel dit artikel:

Reageren