'Afwezig' Forum voor Democratie beheerst verkiezingscampagne

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen vragen veel Zeeuwse kiezers zich af: waar is Forum voor Democratie? De partij bleef tot nu toe weg bij ieder debat en hield zich lange tijd totaal onbereikbaar voor de regionale media. Het lijkt erop dat de partij zich voornamelijk richt op de Eerste Kamer en weinig met de provincie Zeeland heeft.

Na de Provinciale Statenverkiezingen, woensdag 20 maart, worden de stemmen omgeslagen voor de Eerste Kamer, die formeel altijd het laatste woord heeft over de beslissingen die de Tweede Kamer neemt. Landelijk lijsttrekker Thierry Baudet roept kiezers op, op zijn partij te stemmen zodat zijn partij in de Eerste kamer bepaalde plannen uit de Tweede kamer kan tegenhouden.

Westerscheldetunnel

Op de site van de Zeeuwse afdeling van Forum voor Democratie staat dat de Zeeuwse FvD'ers zich onder meer hard willen maken voor een tolvrije Westerscheldetunnel en een bèta-college aan het University College Roosevelt in Middelburg. Ook wil de partij zo snel mogelijk een nieuw spoortraject Zelzate- Axelse Vlakte - Terneuzen.

DENK

Een andere aandachttrekkende nieuwkomer in de Zeeuwse verkiezingscampagne, DENK, doet na een aarzelend begin wel mee aan de verkiezingscampagne. "De politiek in ons land is de afgelopen jaren verschoven. We zien verruwing, verrechtsing en verharding", constateert Serif Uysal, in het dagelijks leven eigenaar van een pizzeria in Vrouwenpolder. "Daar gaan we tegen strijden en dat gaan we proberen te veranderen."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren