Verdachten gewapende bankoverval Goes opgepakt in Steenbergen

De politie heeft drie mannen opgepakt in Steenbergen voor een gewapende overval op een bank in Goes. Rond 14.00 uur hebben twee gemaskerde mannen de bank aan Voorstad in Goes overvallen. Ze droegen blauwe jassen en hadden maskers op. Bij de overval hebben ze een medewerker mishandeld. Ze zijn er vervolgens met een aanzienlijk geldbedrag in een auto vandoor gegaan.

Het gaat om de Regiobank aan de Voorstad in Goes. Meerdere medewerkers die vandaag vrij waren, zijn naar de bank gekomen om hun overvallen collega's een hart onder de riem te steken, maar zij mochten niet naar binnen van de aanwezige agenten.

Een getuige heeft de politie heeft een signalement gegeven van de daders en de vluchtauto. Daarna werd een klopjacht geopend op de voortvluchtige overvallers. De politie heeft daarbij op strategische plekken politiewagens gepositioneerd, onder meer in de omgeving van Tholen, Bergen op Zoom en Steenbergen.

Ruim een uur na de overval, rond 15.10 uur, werd een auto met de drie verdachten bij een tankstation aan de Koperslagerij in Steenbergen aan de kant gezet. Mogelijk gaat het om de twee overvalverdachten en de chauffeur van de vluchtauto. In de gehuurde aanhangwagen lagen tassen en kledingstukken die van de overvallers zouden zijn.

Hoeveel geld de overvallers precies hebben buitgemaakt bij de overval heeft de politie niet bekendgemaakt. De medewerker die door de overvallers was toegetakeld, hield aan de mishandeling geen verwondingen over.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren