Gestolen auto uit Italië in Sluis in beslag genomen

De politie heeft in Sluis een auto gevonden die was gestolen in Italië. De bestuurder van de auto had het voertuig naar eigen zeggen te goeder trouw gekocht bij een garage, maar het blijkt volgens wijkagent Henk Wiegman te gaan om een auto die is omgekat.

Politie, archieffoto (foto: Politie)

Bij omkatten wordt een gestolen motorvoertuig een andere identiteit gegeven, meestal met behulp van de papieren en het identificatienummer van een autowrak. Dat bleek met deze Toyota Rav4 ook te zijn gebeurd. De politie heeft het gestolen voertuig in beslag genomen.

Auto van hetzelfde model gestolen

Het omkat-proces begint meestal met het opkopen van het autowrak. Vervolgens wordt een auto van hetzelfde model gestolen. Daarin wordt het chassisnummer weggeslepen, om het vervolgens te vervangen met het nummer van het autowrak. Na wat gegoochel met autopapieren heb je dan een gestolen auto die op het oog legaal lijkt.

De auto had volgens Wiegman een hele reis achter de rug. Na de diefstal in Italië was de auto via de Balkan en Duitsland naar Nederland vervoerd en hier geïmporteerd om hem te kunnen verkopen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen politie Sluis auto gestolen omgekat
Deel dit artikel:

Reageren