Mag er in Yerseke een megakerk worden gebouwd?

Mag de nieuwe grote kerk voor de gereformeerde gemeente in Yerseke nu wel of niet gebouwd worden? Op die vraag komt woensdag antwoord. De Raad van State doet in de loop van de ochtend uitspraak over het bestemmingsplan waar de gemeenteraad van Reimerswaal eerder mee akkoord ging.

Het ontwerp van de kerk in Yerseke (foto: Van Beijnum Architecten bna bv)

Omwonenden van de plek waar de kerk moet komen, aan de Steeweg in Yerseke, hebben grote bezwaren. Ze vrezen onder meer voor verkeersoverlast, geluidhinder en aantasting van het landschap. Ze zeggen dat het bestemmingsplan in strijd is met de regels van de provincie.

Gereformeerde gemeente groeit

De kerk biedt plaats aan 2000 mensen en krijgt een 45 meter hoge torenspits. De gereformeerde gemeente in Yerseke groeit nog steeds en daarom wil het kerkbestuur al jaren een grotere kerk bouwen. Naast het nieuwe kerkgebouw zijn een kosterswoning, pastorie en parkeerterrein voor 350 auto's gepland. De bouw kost naar schatting 13 miljoen en wordt door de gereformeerde gemeente zelf betaald.

Locatie bouw kerk (foto: Googlemaps )

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren