Schouten maakt seizoen af als trainer van Vlissingen

Johan Schouten uit Vlissingen wordt per direct toegevoegd aan de trainersstaf van VC Vlissingen. De voetbaltrainer wordt de eindverantwoordelijke en neemt die taken over van Thomas Ragut die van de KNVB geen verlenging van zijn dispensatie heeft gekregen. Ragut was interim-trainer omdat John Karelse eerder dit seizoen de hoofdklasser verliet.

Vlissingen voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKAVV (foto: Paul ten Hacken)

Schouten heeft volgens de club de Belgische UEFA-A licentie, dat is vergelijkbaar met het TC-1 diploma dat je nodig hebt om trainer te mogen zijn bij een Nederlandse hoofdklasser. Zondag zit Schouten al op de bank tijdens de uitwedstrijd van Vlissingen tegen Gemert.

Degradatiegevaar

Vlissingen is in degradatiegevaar in de Hoofdklasse. Het staat op de voorlaatste plaats met acht punten achterstand op de veilige zone. Voor volgend seizoen is er al een nieuwe trainer: Kevin Hollander komt over van Walcheren.

Schouten is geen onbekende op de Zeeuwse velden. Van 2011 tot en met 2014 was hij al trainer bij de zaterdagtak van Vlissingen en in het seizoen 2014/2015 zwaaide hij de scepter bij Heinkenszand.

Meer over dit onderwerp:
VC Vlissingen Johan Schouten
Deel dit artikel:

Reageren