Doodgebeten schaap in weiland, meerdere andere schapen raakten gewond

Doodgebeten schaap in weiland, meerdere andere schapen raakten gewond
Doodgebeten schaap in weiland, meerdere andere schapen raakten gewond © Jos van Iwaarden
Doodgebeten schaap in weiland bij Kruiningen
Doodgebeten schaap in weiland bij Kruiningen © Jos van Iwaarden
Volgens schapenhouder Jos van Iwaarden moet het gebeurd zijn tussen donderdagavond 20.00 uur en vrijdagochtend 08.00 uur. Hij is ontzettend geschrokken en niet allen hijzelf. "Je merkt het ook nog steeds aan de schapen. De kudde loopt normaal gesproken verspreid over het land, maar nu staan ze echt op een kluitje."

'Maar één optie: de hond'

Van Iwaarden weet vrij zeker welk dier de boosdoener is. "Er is op sociale media gezegd dat het een vos zou kunnen zijn, maar die vallen echt niet meerdere volwassen schapen aan. Bovendien zijn de bijtwonden te groot voor een vos. En wolven zijn hier niet, dus dan blijft er maar één optie over: de hond."
De schapenhouder vond één doodgebeten schaap en meerdere schapen met bijtwonden in zijn weiland
De schapenhouder vond één doodgebeten schaap en meerdere schapen met bijtwonden in zijn weiland © Jos van Iwaarden
De schapenhouder heeft het incident gemeld bij de politie en kreeg naar eigen zeggen het advies om een getuigenoproep te doen op sociale media. Dat heeft hij gedaan en het heeft wel verdachten opgeleverd, maar bewijs is er nog niet. De politie bevestigt desgevraagd de melding te hebben ontvangen en de zaak in onderzoek te hebben. En Van Iwaarden roept nu iedereen in de buurt om extra alert te zijn op loslopende honden.
Jos van Iwaarden over de hond die zijn schaap doodbeet en andere schapen verwondde
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>