Standaardsituaties doen GOES de das om tegen UNA

Standaardsituaties doen GOES de das om tegen UNA
Standaardsituaties doen GOES de das om tegen UNA © René van der Vliet
Samenvatting GOES UNA
GOES begon zonder de geblesseerde Jarreau Manuhuwa en de niet fitte Remon de Vlieger en Ray Kroon. Dat drietal werd vervangen door Jesse Bank, Hiep Nguyen en Mart de Kroo. De wedstrijd ontbrandde meteen. Erwin Franse kreeg namens GOES een schietkans en aan de andere kant was Brian Boogers namens UNA gevaarlijk. UNA eindigde vorig seizoen als tweede in Derde Divisie B en staat daar nu ook. Toch kwam GOES na 23 minuten spelen op voorsprong door een treffer van Franse die een fout van de UNA-doelman genadeloos afstrafte.
Twee minuten later stuurde Nguyen teamgenoot Tim de Winter diep en die verdubbelde meteen de score voor GOES. Weer twee minuten later kwam UNA direct terug in de wedstrijd door een rake vrije trap van Nick Tielemans. Vlak voor rust kreeg Steve Schalkwijk nog een goede kans op een doelpunt, maar zijn inzet ging net naast de goal.
Na de rust kwam UNA iets beter uit de kleedkamer dan GOES. Dat resulteerde na 57 minuten spelen in de 2-2. Ritchie Anpong was het meest attent en kon een corner binnen tikken. Een kwartier voor het einde kwam GOES voor het eerst op achterstand. Opnieuw werd een vrije trap binnen geschoten. Ditmaal door Lex van Dijk. Schalkwijk kreeg tien minuten voor tijd opnieuw een mogelijkheid om te scoren, maar strandde dit keer op de UNA-doelman. In blessuretijd kopte Jop Dekker nog bijna raak, maar hij kon de zesde nederlaag voor GOES niet voorkomen.
Veenstra: "Laten zien dat we een hoog niveau hebben"

Scoreverloop

1-0 Franse (23)
2-0 De Winter (25)
2-1 Tielemans (27)
2-2 Anpong (57)
2-3 Lex van Dijk (76)

Opstelling GOES

Meulmeester, Dekker, Tawfik, Bank, James, Hollemans, De Winter, Nguyen (Kroon/86), Franse, Schalkwijk, De Kroo (Besuijen/74)