Lewedorp hangt de (eigen) vlag uit, mét typisch Lewedorpse blikvangers

Zo trots als een pauw zijn ze in Lewedorp op hun nieuwe, eigen vlag. Het jongste dorp van Zeeland bestaat nu 90 jaar en heeft het al die tijd gedaan zonder eigen dorpsvlag. Met de viering van dit jubileum is daar verandering in gekomen.

De negentigste verjaardag van het dorp wordt het hele jaar door gevierd. 'Daar hebben we aankleding voor nodig', vertelt John de Jager van het organisatiecomité. Begin vorig jaar werd er een prijsvraag uitgeschreven. Het hele dorp mocht meedoen en een vlag ontwerpen. Tijdens de braderie afgelopen zomer is er gestemd en kwam de vlag van Loes Verdonk als winnaar uit de bus.

Typisch Lewedorpse blikvangers

Op de vlag prijken naast blauwe golven vier afbeeldingen van typisch Lewedorpse blikvangers: de protestantse kerk, de katholieke kerk, De Lewebank en 'Het Schaap', een lokaal kunstproject. Het is de bedoeling dat in de loop van het jaar het hele dorp blauw gaat kleuren. Inmiddels zijn er al zo'n 160 vlaggen verkocht.

Lewedorpers hebben eindelijk een eigen vlag (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Lewedorp vlag
Deel dit artikel:

Reageren