Einde zegereeks DZK betekent titel voor concurrent

Waterpoloclub De Zeeuwse Kust (DZK) uit Vlissingen is er niet in geslaagd koploper BZ & PC te trakteren op een nederlaag. De ploeg uit Bodegraven was in het Vrijburgbad met 7-8 te sterk en is daarmee kampioen. DZK blijft met lege handen staan. Ondanks een mooie reeks van tien overwinningen op rij.

DZK moest winnen van BZ & PC om zicht te blijven houden op het kampioenschap in de 2e klasse. Het was een laatste strohalm omdat de BZ & PC een straatlengte voorsprong heeft op de andere ploegen.

DZK stond tweede in de stand en kon in theorie alleen nog maar op gelijke hoogte komen met de Utrechtse formatie. Daarnaast moest DZK ook nog eens winnen met vier goals verschil en moest BZ & PC de resterende drie duels verliezen.

BZ & PC nam direct het initiatief en stond, op een 4-4 tussenstand in de tweede periode na, de hele wedstrijd aan de leiding. De ploeg promoveert door het kampioenschap naar de 1e klasse (tweede niveau in Nederland).

DZK blijft met lege handen staan omdat er voor de nummer twee geen promotie inzit omdat er geen playoffs zijn. De club uit Vlissingen hoopt in de laatste drie wedstrijden van het seizoen nog op de tweede plek te eindigen. Na de nederlaag tegen BZ & PC staat DZK nu op de derde plaats.

Volgend seizoen wil DZK volgens coach Frank Leijnse weer 'om de bovenste plekken meedoen'. De club hoopt zich in de toekomst te versterken met Levi Kort (oud-DZK), die momenteel bij PSV in Eindhoven speelt.

2e klasse E

stand
1. BZ & PC 19-54
2. De Linge/PCG 19-41
3. DZK 19-39
4. JAWS Amsterdam 18-38
5. DZT'62 18-33

Het vrouwenteam van DZK werd zaterdag in eigen bad kampioen van de 2e klasse door een 8-2 overwinning op DBD uit Best. Daardoor promoveert DZK naar de 1e klasse. Het team is het enige Zeeuwse vrouwenteam dat in competitieverband actief is.

Deel dit artikel:

Reageren