Zeeland Wordt Wakker 25 maart 2019: beroving, dodendraad en vrijwilliger

Zeeland Wordt Wakker 25 maart 2019: beroving, dodendraad en vrijwilliger
Zeeland Wordt Wakker 25 maart 2019: beroving, dodendraad en vrijwilliger © Oz
Een beroving op klaarlichte dag op het Rimmelandplein
Een beroving op klaarlichte dag op het Rimmelandplein © Google Maps

Beroving

Twee jongens van 15 en 16 jaar zijn zaterdag op klaarlichte dag beroofd in het speeltuintje op het Rimmelandplein in Goes. De politie is op zoek naar getuigen.

Lees ook:

Dodendraad krokussen in volle bloei
Dodendraad krokussen in volle bloei © Omroep Zeeland

Dodendraad

Ze staan voor het eerst in bloei: de krokussen die vorig jaar oktober zijn geplant langs de Nederlands-Belgische grens. Een lang wit lint van krokussen markeert de plek waar tijdens de Eerste Wereld oorlog de Dodendraad stond.

Lees ook:

Olga de Vos zou het vrijwilligerswerk niet meer kunnen en willen missen, ook al begon het ooit verplicht
Olga de Vos zou het vrijwilligerswerk niet meer kunnen en willen missen, ook al begon het ooit verplicht © Omroep Zeeland

Zorginstellingen snakken naar meer Olga's

Het was eerst verplicht, maar na 12 jaar is Olga de Vos uit Waterlandkerkje vrijwilliger bij zorgcentrum Emmaus in IJzendijke. Meer vrijwilligers zoals Olga zijn meer dan welkom.

Lees ook:

Een zonnige en blauwe sluier bij `s-Heerenhoek
Een zonnige en blauwe sluier bij `s-Heerenhoek © Piet Grim

Het weer

Flink wat zon, maar verspreid ook een paar maartse buien, mogelijk met hagel en een lokale klap onweer. Een aan zee soms harde noordwestenwind en middagtemperaturen tot 10 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>