Zaak Ploegstra: politie graaft in hoteltuin in IJzendijke

Zaak Ploegstra: politie graaft in hoteltuin in IJzendijke
Zaak Ploegstra: politie graaft in hoteltuin in IJzendijke © HV Zeeland
In deze hoteltuin wordt gezocht naar sporen van Herman Ploegstra
In deze hoteltuin wordt gezocht naar sporen van Herman Ploegstra © Google Earth
Het Nederlands Forensisch Instituut zoekt naar sporen van Ploegstra. Zij maken daarbij gebruik van een grondradar en speurhonden. Aanleiding om in de tuin van het hotel aan de Landpoortstraat te zoeken is dat Ploegstra in het verleden daar met zijn kraan werkzaamheden heeft verricht. Ralph Nagelkerke, leider van het coldcaseteam, geeft aan dat de kans dat ze het lichaam van Ploegstra vinden zeer klein is. Volgens hem doen veel verhalen de ronde over waar Ploegstra zou liggen. In deze hoteltuin is één van die geruchten. De politie wil tegen de familie kunnen zeggen dat ze alle aanknopingspunten hebben uitgezocht.
Politie graaft in hoteltuin in IJzendijke
Niet alleen in de tuin van het hotel wordt gegraven. Vanaf 13.00 uur wordt bij het bosperceel in Nummer Een op dezelfde manier gezocht. Daar zou Ploegstra verschillende keren met buitenechtelijke escapades afgesproken hebben. Het coldcaseteam hoopt met het onderzoek een duidelijker beeld te krijgen van wat er is gebeurd op de avond van de verdwijning van Ploegstra.
Zoekactie bij Nummer Een Herman Ploegstra
Zoekactie bij Nummer Een Herman Ploegstra © HV Zeeland
Herman Ploegstra verdween in 2010. Na een bezoek aan de sportschool in Breskens kwam hij niet thuis. Politie en justitie gaan nog steeds uit van een misdrijf. In juni vorig jaar werd de zaak heropend. Diezelfde maand organiseerde het coldcaseteam een informatieavond voor inwoners van IJzendijke. In juli leek er even een doorbraak te zijn: het coldcaseteam kreeg een mobiele telefoon in handen, mogelijk de 'vrouwtjestelefoon' van Ploegstra. Het serienummer bleek echter niet overeen te komen. Morgen is er een nieuwe bijeenkomst voor de inwoners van IJzendijke.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>