Daders diefstal kluis duidelijk in beeld

In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn vanavond beelden vertoond van twee mannen die op 7 januari duizenden euro's hebben gestolen uit een gebouw van Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg. Het geld lag in een kluis in het gebouw aan de Breeweg.

Nehalennia in Opsporing Verzocht

Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen door het gebouw lopen en proberen hier en daar een deur te openen. Een schoonmaakster spreekt één van de mannen kort aan, maar zij gelooft de smoes dat hij moet wachten op een vergadering. De school is op dat tijdstip open vanwege een avondcursus en er zijn dus meerdere mensen aanwezig.

Vervolgens gaat diezelfde man het secretariaat in, waar hij een paar minuten is. Hij haalt onder meer contant geld uit de aanwezige kluiskast. Opmerkelijk is dat hij die, net als de deur van het kantoor, met een sleutel openmaakt.

Duidelijke beelden

De mannen zijn dan nog niet klaar. Ze maken nog een ronde door de gangen, vermoedelijk willen ze nog meer stelen. Even later verlaten de twee mannen het gebouw. Allebei zijn ze op verschillende momenten vrij duidelijk gefilmd. Vooral degene die bij het verlaten van het kantoor een vol krat meeneemt. De tweede man draagt een capuchon en is hierdoor minder goed te zien.

Verdachte diefstal Nehalennia Middelburg (foto: Omroep Zeeland)

Kerstgala

Volgens Monique Wagensveld, locatiedirecteur Nehalennia Breeweg moeten de daders geweten hebben dat er veel geld in de kluis lag. "Normaal ligt er nooit zoveel geld in de kluis, maar nu wel. Dat had te maken met het kerstgala dat net voor de kerstvakantie had plaatsgevonden. De inkomsten van de kaartjes voor die avond lagen nog in de kluis."

De diefstal kwam aan het rollen toen een buurvrouw van de school op dinsdag 8 januari allerlei spulletjes die ze in de tuin had gevonden naar de school kwam brengen. Het bleek te gaan om spulletjes uit de kluis. Blijkbaar hadden de inbrekers daar geen interesse in en deze weggegooid.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
112 Nehalennia Opsporing Verzocht kluis
Deel dit artikel:

Reageren