Opnieuw jongen bedreigd met vuurwapen op Oude Vlissingseweg

Opnieuw is op de Oude Vlissingseweg een jongen beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Het slachtoffer, een jongen uit Middelburg, werd door twee jongens bedreigd met een vuurwapen. Volgens het slachtoffer kreeg hij ook klappen in zijn gezicht omdat hij zijn telefoon niet wilde afgeven.

Politieagenten in gesprek met het slachtoffer na een straatroof in Middelburg (foto: HV Zeeland)

Dinsdagavond laat vond er een vergelijkbare straatroof plaats rond hetzelfde tijdstip, op nagenoeg dezelfde plek. Ook toen waren er twee daders, die mondeling dreigen een vuurwapen tevoorschijn te halen, en was het slachtoffer een jongen die daar fietste. De politie houdt er dan ook rekening mee dat het om dezelfde daders gaat.

'Rij vooral snel door'

Het nieuwe slachtoffer waarschuwt iedereen om de Oude Vlissingseweg 's avonds te mijden. "Rij vooral snel door als je iemand op je af ziet komen", schrijft hij op Facebook.

De beroving begon als een fietsongeluk. Een andere fietser reed op hem in, waarna de tweede overvaller met getrokken vuurwapen op hem afstapte en hem opdroeg om zijn zakken leeg te maken.

Dat gebeurde gisteravond laat, rond 23.45 uur, ter hoogte van Park de Moucheron. Het slachtoffer is naar eigen zeggen het loon van zijn werk, inclusief fooi, en een pakje sigaretten kwijt. De politie bevestigt zijn aangifte te hebben ontvangen en onderzoekt de zaak.

Signalement

Bij de eerste overval wist het 16-jarige slachtoffer uit de gemeente Vlissingen de politie te voorzien van een uitgebreid signalement van de daders. Het zou gaan om een dader met een blank uiterlijk en een dader met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De leeftijd van die tweede dader is onbekend, de blanke overvaller wordt geschat op tussen de 16 en de 17 jaar oud.

De Noord-Afrikaanse overvaller is verder tussen de 1.80 en 1.90 m lang, heeft een breed postuur en heeft een volle, kortgeschoren baard en bruine ogen. Hij reed op een donkere damesfiets en sprak straattaal. De blanke dader is tussen de 1.75 en 1.80 lang en heeft een smal postuur met dunne benen. Hij verborg een deel van zijn gezicht. Hij reed op een donkere herenfiets.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren