De eerste kreeft van het seizoen is boven water; 'Wat een joekel!'

De eerste kreeft van het seizoen is boven water; 'Wat een joekel!'
Onder grote belangstelling haalde kreeftenvisser Gerrie van den Hoek de kreeft uit de Oosterschelde. Vervolgens kreeg Jansma het beest in handen. Het is een mannetje en hij krijgt de naam 'Belgia van Zeelandia'. De eerste reactie op de boot was: "Wat een joekel!"
Genodigden konden daarna genieten van een kreeftenmaaltijd. Dit keer niet alleen met een speciaal gekozen wijn erbij, maar ook met een bijpassend nieuw gebrouwen kreeftenbiertje uit Utrecht.

Veiling

De kreeft wordt donderdagmiddag geveild door Ronald Koeman (bondscoach van het Nederlands elftal) bij de kreeftenmijn in Colijnsplaat. Het opgehaalde bedrag gaat naar Support Casper. Een stichting die geld ophaalt voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
Eerste kreeft van het seizoen gepresenteerd aan de pers; 'Wat een joekel!'
Eerste kreeft van het seizoen gepresenteerd aan de pers; 'Wat een joekel!' © Omroep Zeeland
De locaties waar op kreeft mag worden gevist is dit jaar verdeeld onder de kreeftenvissers. De voorafgaande twee jaar moesten de vissers racers om als eerste het beste plekje te bemachtigen. Volgens Van den Hoek is dat prima verlopen.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>