Giftige stof vrijgekomen op terrein Thermphos, drie medewerkers naar ziekenhuis

Op het voormalige terrein van Thermphos in Vlissingen-Oost zijn aan het begin van de middag medewerkers in aanraking gekomen met een giftige stof. Tijdens werkzaamheden werden de medewerkers blootgesteld aan een vrijgekomen, bijtende damp. Drie personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ambulance op terrein Thermphos (foto: HV Zeeland)

Op het moment dat de giftige en bijtende damp vrijkwam, waren er dertien mensen op het terrein voor saneerwerkzaamheden. Die medewerkers zijn allemaal door het ambulancepersoneel onderzocht. Verwacht wordt dat de drie personen die naar het ziekenhuis zijn gebracht, vanavond weer naar huis kunnen.

Na het incident was er ook tijdelijk een rotte eierenlucht te ruiken. De veiligheidsregio heeft uit voorzorg omliggende bedrijven gewaarschuwd. Het lijkt erop dat die lucht zich niet buiten het voormalige Thermphos-terrein verspreid heeft.

Fosfor-producent Thermphos werd in 2012 failliet verklaard. Het terrein is zwaar vervuild met fosfor, asbest en nucleair materiaal en wordt nu nog steeds gesaneerd.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen-Oost gevaarlijke stof thermphos
Deel dit artikel:

Reageren