Giftige stof vrijgekomen op terrein Thermphos, drie medewerkers naar ziekenhuis

Ambulance op terrein Thermphos
Ambulance op terrein Thermphos © HV Zeeland
Op het moment dat de giftige en bijtende damp vrijkwam, waren er dertien mensen op het terrein voor saneerwerkzaamheden. Die medewerkers zijn allemaal door het ambulancepersoneel onderzocht. Verwacht wordt dat de drie personen die naar het ziekenhuis zijn gebracht, vanavond weer naar huis kunnen.
Na het incident was er ook tijdelijk een rotte eierenlucht te ruiken. De veiligheidsregio heeft uit voorzorg omliggende bedrijven gewaarschuwd. Het lijkt erop dat die lucht zich niet buiten het voormalige Thermphos-terrein verspreid heeft.
Fosfor-producent Thermphos werd in 2012 failliet verklaard. Het terrein is zwaar vervuild met fosfor, asbest en nucleair materiaal en wordt nu nog steeds gesaneerd.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>