Nieuwe borden moet toeristen sneller naar Zeeuws-Vlaamse kust wijzen

Deze maand worden borden geplaatst die toeristen en dagjesmensen beter de weg naar de Zeeuws-Vlaamse kust moeten wijzen. Het initiatief voor de nieuwe borden komt van de Westerscheldetunnel en de Recron, de vereniging van recreatieondernemers.

Een aangepast bewegwijzeringsbord (foto: Westerscheldetunnel)

Na de Westbuis, richting Terneuzen komen nieuwe borden. Bestaande borden worden aangepast en krijgen de toevoeging 'Noordzeekust'. Ook op afslagen op de N62 en op de noordelijke en zuidelijke rotonde van het Axelsche Gat komen de nieuwe borden. Eind maart moeten de borden geplaatst of aangepast zijn.

De Recron wil met de nieuwe en aangepaste borden wensen van ondernemers uit de toeristische sector tegemoetkomen. Zij gaven aan dat gasten moeite hebben direct de juiste route te vinden naar de West-Zeeuws-Vlaamse kust. De Westerscheldetunnel wil de bewegwijzering verbeteren voor een vlottere en veiligere doorstroming van het toeristische verkeer op het Tolplein en de weg van en naar de Sluiskiltunnel.

Extra tocht door tunnel

Volgens de Westerscheldetunnel komt het geregeld voor dat toeristen ontdekken dat ze de verkeerde route hebben genomen, moeten omdraaien en nogmaals door een van de tunnels moeten op weg naar de Zeeuws-Vlaamse kust.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Westerscheldetunnel Recron
Deel dit artikel:

Reageren