Geen Tour de France voor Tolhoek in 2019

Geen Tour de France voor Tolhoek in 2019
Geen Tour de France voor Tolhoek in 2019 © Orange Pictures
Wielrenner Antwan Tolhoek over zijn zware oogontsteking
Tolhoek maakte dit jaar zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Hij eindigde na drie weken koers als 37e en maakte indruk door in de bergetappes lang bij zijn kopman Steven Kruijswijk te blijven. Het was de bedoeling dat Tolhoek dit jaar al in de Giro in actie zou komen. Een knieblessure gooide echter roet in het eten. Door een blessure van een ploeggenoot en zijn sterke rijden in het Criterium du Dauphine mocht Tolhoek mee naar de Tour.

Op de weg terug na zware oogontsteking

De voorbereiding op het komende seizoen verloopt verre van vlekkeloos. Tolhoek kampte de afgelopen weken met een zware oogontsteking. Hij kon door de ontsteking nauwelijks iets zien. Vandaag liet hij op de ploegenpresentatie van Jumbo-Visma (de nieuwe naam van het team) weten op de weg terug te zijn.
Het is de bedoeling dat hij op 20 februari in de Ruta del Sol zijn eerste wedstrijdkilometers rijdt. Daarna zal Tolhoek de Strade Bianche rijden, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Zwitserland. In de laatste twee wedstrijden mag hij voor eigen kans gaan.
Antwan Tolhoek over zijn wedstrijdprogramma voor volgend jaar
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>