Wielrenner wordt onwel tijdens Omloop van de Braakman, wedstrijd afgelast

De Omloop van de Braakman in Philippine is vanmiddag stilgelegd nadat wielrenner Robbert de Greef onwel raakte en daardoor ten val kwam. De oud-beroepsrenner van Roompot werd drie kwartier gereanimeerd. De renner uit Geldrop is daarna in kritieke toestand met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Antwerpen.

De koers was nog maar vijftien kilometer onderweg toen de 27-jarige wielrenner van Alecto Cycling Team onwel werd. Er is ook een traumahelikopter ter plaatse gekomen. Het traumateam heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij het stabiliseren van het slachtoffer voor transport in de ambulance.

Verslagenheid

Onder de overige wielrenners en de organisatie van de wielerwedstrijd heerst grote verslagenheid. De wedstrijd wordt dan ook niet meer hervat. Of de 50e editie van de amateurklassieker op een andere datum alsnog verreden zal worden is onbekend.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren