Gewonde wielrenner Robbert de Greef 'vecht voor zijn leven'

Robbert de Greef, de wielrenner die gisteren onwel werd tijdens de wielerwedstrijd Omloop van de Braakman, wordt in het ziekenhuis van Antwerpen in een kunstmatige coma gehouden. "Robbert vecht momenteel voor zijn leven", schrijft zijn ploeg Alecto Cycling Team in een reactie.

Wielrenner Robbert de Greef van Alecto Cycling Team (foto: Alecto Cycling Team)

De ploeg bevestigt dat hij gisteren in de openingsfase van de koers een hartstilstand kreeg en lange tijd is gereanimeerd. "Onze gedachten zijn bij Robbert, zijn vriendin, familie en vrienden", schrijft de ploegleiding op de website van Alecto Cycling Team.

Nog 48 uur in kunstmatige coma

De 27-jarige renner ligt nu aan de hart-longmachine, een apparaat dat tijdelijk de functie van hart en longen overneemt, meldt de wielerwebsite Wielerflits. De artsen zouden hem nog 48 uur in een kunstmatige coma willen houden, voordat er besloten wordt welke vervolgbehandeling ze gaan starten.

Robbert de Greef was tot vorig jaar prof bij Roompot-Nederlandse Loterij. Twee weken geleden werd hij nog tweede in de Ronde van Drenthe en hij gold ook als één van de favorieten voor de winst bij de 50e editie van de amateurklassieker Omloop van de Braakman. Na zijn hartstilstand werd de wedstrijd gistermiddag afgelast.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren