Binnenkort op Wikipedia: meer Zeeuwse weetjes

Wikipedia, wie heeft het niet gebruikt voor een werkstuk, opstel of artikel? De website staat vol met informatie en weetjes. Maar als het om Zeeland gaat, schiet de internetencyclopedie ernstig tekort. Zo is er niet eens een pagina aangemaakt over de Zeeuwse knop of knoop! En dát moet veranderen, vindt nu ook Wikipedia Nederland.

De bolus, het ringrijden, klederdracht en het dialect; dat kun je allemaal wel vinden in de online-encyclopedie. Maar volgens Germien Cox van Wikipedia Nederland staat er ook heel veel nog níét op. "Daarom maakten wij een lijst met Zeeuwse onderwerpen waarvan de informatie nog aangevuld kan worden, of onderwerpen waar nog geen informatie over is", vertelt Cox.

Ontbrekende informatie

En om die lijst in te vullen, gaat wat tijd overheen; zo is er bijvoorbeeld op Wikipedia geen informatie te vinden over 66 van de 117 verdronken Zeeuwse dorpen. En over sommige Zeeuwse landschappen is er nog helemaal niets geschreven, zoals de Vogelkreek en Landgoed Landlust. De komende twee weken mag iedereen informatie toevoegen aan deze lijst. "Zo kunnen we de Zeeuwse Wikipediapagina's toch compleet maken", aldus Cox.

Aanstaande zaterdag organiseert Wikipedia Nederland een schrijfmiddag. Je kunt dan met behulp van echte Wikipedianen aan de slag in het Zeeuws Museum. De online-encyclopedie hoopt met deze schrijfmiddag Zeeuwen op te trommelen die de 'informatiegaten' op de website op kunnen vullen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Zeeuws informatie Wikipedia
Deel dit artikel:

Reageren