Buurtsuper moet Kats weer levendig maken

Waar in kleine dorpen steeds meer winkels worden gesloten, krijgt Kats op Noord-Beveland er een winkel bij. Albert Kleintje, een dependance van de vestiging van Albert Heijn in Kamperland, gaat zaterdag open. De initiatiefnemer hoopt dat Kats door de buurtsuper 'weer levend' wordt.

Archief (foto: Omroep Zeeland)

Het winkeltje komt in dorpshuis De Vriendschap aan de Noordlangeweg. Het is een idee van de zeventienjarige Dimitri Nijsse uit Kats. "Ik liep in Kortgene, daar is het op zaterdag best druk. En in Kats is het een beetje dood. Toen dacht ik: we hebben een buurtsuper nodig, zo komt er weer eens iemand buiten. Ook is het handig, omdat hier veel ouderen wonen die niet meer zo mobiel zijn."

De buurtsuper is vanaf zaterdag drie keer per week open. Op dinsdag en donderdag tussen 16.00 en 18.30 uur, en op zaterdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Betalen met een pinpas is niet mogelijk.

Dimitri Nijsse vond Kats een beetje dood

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Noord-Beveland Kats Albert Kleintje buurtsuper
Deel dit artikel:

Reageren