Vrouwenpolder is zichzelf gebleven na winnen postcodekanjer

Vrouwenpolder is zichzelf gebleven na winnen postcodekanjer
Vrouwenpolder is zichzelf gebleven na winnen postcodekanjer © Omroep Zeeland
Winnaar Paul Corbijn ziet dat het hele dorp profiteert.
Dinsdag is het vijf jaar geleden dat de grote prijs van de loterij in Vrouwenpolder viel. Omdat het dorp één postcode heeft, profiteerde het hele dorp. De ruim 180 deelnemers aan de loterij verdeelden samen in totaal 42,9 miljoen euro. Dat varieerde van 80.339 euro per winnend lot tot bedragen van één tot zes miljoen euro in de winnende straat.

Anderen geholpen

Behalve dat ze opdrachten hebben gegund aan lokale bedrijven, geeft 54 procent van de winnaars aan dat ze met het geld anderen hebben geholpen. Het dorp heeft volgens de ondervraagden niet alleen geprofiteerd van het geld, maar ook van de positieve aandacht die naar aanleiding van de Postcodekanjer is ontstaan.

Dorp is niet veranderd

Supermarkteigenaar Paul Corbijn won ruim een half miljoen euro. "Ik heb een busje gekocht waar ouderen mee op pad kunnen en de badkamer laten verbouwen", zegt hij. "En ik heb bewust gekozen om het geld in onze eigen omgeving uit te geven. En dat hebben alle prijswinnaars gedaan volgens mij." Toch vindt hij niet dat het dorp veranderd is. "Nee hoor, niemand loopt hier naast zijn schoenen."
De PostcodeKanjer wordt traditiegetrouw op de eerste dag van het nieuwe jaar uitgereikt. Dit jaar is de prijzenpot gevuld met 53,9 miljoen euro. De helft van dat bedrag is voor de deelnemers die meespelen met de winnende postcode, de andere helft wordt verdeeld over de deelnemers met dezelfde cijfers in hun postcode.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>