Jaarwisseling in Zeeland; 347 meldingen voor brandweer en politie

Jaarwisseling in Zeeland; 347 meldingen voor brandweer en politie
Jaarwisseling in Zeeland; 347 meldingen voor brandweer en politie © HV Zeeland
Drukkere jaarwisseling voor hulpdiensten in Zeeland
De politie kreeg op Oudejaarsdag en in de Nieuwjaarsnacht 280 meldingen te verwerken. Vorig jaar waren dat er 205. De stijging wordt vooral veroorzaakt door incidenten in Vlissingen en Middelburg.
Tijdens het blussen van een vreugdevuur in Nieuw- en Sint Joosland op Oudejaarsavond was er volgens de hulpdiensten sprake van een grimmige sfeer toen een voorwerp naar hulpverleners werd gegooid. Er raakte daarbij niemand gewond en er zijn geen aanhoudingen verricht.

Kleine brandjes

Het overgrote deel van de meldingen bij de brandweer betrof kleine brandjes, ontstaan door vuurwerk of als gevolg van een brandstichting. Bij een brand in een woning in Yerseke liep de bewoner zware brandwonden op. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Daarnaast waren er nog drie uitslaande branden op boerderijen bij 's-Heerenhoek en Ovezande en in een schuur bij Hoofdplaat. De branden waren in alle gevallen snel onder controle.

Inzet brandweer

Gemeente Aantal meldingen Borsele 7 Goes 6 Middelburg 19 Reimerswaal 5 Schouwen-Duiveland 5 Sluis 6 Terneuzen 10 Tholen 6 Veere 4 Vlissingen 26
<p>Bij 23 meldingen ging het om zogenoemde prio-1 meldingen, dit zijn spoedeisende inzetten omdat er of personen in gevaar waren of er materiële of economische schade zou ontstaan. De meldingen zijn gebaseerd op de meldingen die bij de meldkamer binnen zijn gekomen tussen gistermorgen 08.00 uur en vanmorgen 08.00 uur.</p>
Brand in Nieuw en Sint Joosland
Brand in Nieuw en Sint Joosland © HV Zeeland
Bij de spoedeisende hulp van het ADRZ zijn tijdens de jaarwisseling vijf personen binnengebracht, omdat ze verwondingen hadden opgelopen door vuurwerk. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis ging het in alle gevallen om 'klein letsel' aan ogen en handen. Verder werd een persoon gebeten door de eigen hond, omdat het beest schrok van vuurwerk.
Bij ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen zijn afgelopen nacht geen mensen binnengebracht met vuurwerkgerelateerde verwondingen.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>