De Meeuwen delft het onderspit in degradatiekraker

De Meeuwen leek op weg naar een broodnodige zege tegen directe concurrent RVVH in de strijd om handhaving. Maar de ploeg uit Ridderkerk sloeg in de slotfase hard toe en bezorgde de ploeg van Daan Eikenhout een zware domper. Door de 2-3 nederlaag lijkt degradatie uit de 1e klasse onafwendbaar.

In een spannend gevecht om degradatie stond er voor beide ploegen maar een ding op het spel vanmiddag: een overwinning. De Meeuwen, dat zonder de geschorste Robin Dek speelde, begon wat weifelend aan de wedstrijd. Veel kansen creëerde de ploeg van Daan Eikenhout dan ook niet. Voor rust was alleen Yannick van de Woestijne gevaarlijk aan de kant van de thuisploeg. De bezoekers stichtten wat meer gevaar, maar ook zij konden het spel niet domineren.

Attractieve tweede helft
Na rust had De Meeuwen meer succes in de afronding. Na tien minuten spelen was het Delano Langezaal die de thuisploeg op voorsprong bracht uit een vrije trap van Martijn Houterman. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong. Brandon Könemann maakte ruim tien minuten later de gelijkmaker voor de bezoekers.

De Meeuwen was niet van de leg en kwam opnieuw op voorsprong door een treffer van Alfaro Pentury. Dat doelpunt leek even genoeg te zijn voor een zege, maar Brandon Könemann ging daar niet mee akkoord. De spits van RVVH sloeg vlak voor tijd opnieuw toe en plaatste de bal achter Jesse Kerkhove. Net op het moment dat de wedstrijd geen winnaar leek te krijgen, sloeg RVVH genadeloos toe. Shamir de Jesus dompelde De Meeuwen in rouw door in de blessuretijd te scoren. Daarmee liet de ploeg uit Zoutelande de overwinning alsnog uit de handen glippen.

Door de nederlaag blijft De Meeuwen hekkensluiter in de eerste klasse. Het verschil met RVVH is opgelopen tot vier punten. En de ploeg uit Ridderkerk heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

Scoreverloop

1-0 Langezaal (56)
1-1 Könemann (68)
2-1 Pentury (78)
2-2 Könemann (85)
2-3 De Jesus (90)

Opstelling

Kerkhove, Huibregtse, Hamelink, Lorello, Houterman, Van de Woestijne, Pentury, Boogaard, Langezaal (Francke/82), Eikenhout (Janse/65), De Nooijer

Meer over dit onderwerp:
Zoutelande Voetbal De Meeuwen
Deel dit artikel:

Reageren