Tjoba maakt Houdini-act af tegen Rapid en handhaaft zich

De korfballers van Tjoba leken al dood en begraven, maar stonden toch nog op. De laatste fase van de competitie begon de ploeg ineens te winnen terwijl ze onderaan stonden. Gisteravond werd in een rechtstreeks duel om handhaving de herrijzing compleet gemaakt. Rapid werd in Ridderkerk, op neutraal terrein, verslagen met 21-17 en door dat resultaat is de ploeg uit 's-Heer Hendrikskinderen ook volgend jaar eersteklasser.

Na een nerveus begin van beide kanten stond het halverwege de eerste helft 4-4. Daarna kwam Tjoba steeds beter in de wedstrijd en wist het vijf punten achter elkaar te maken en zo de voorsprong te zetten op 9-4. Die score breidde het in de eerste helft verder uit en zo was de ruststand 14-7.

In de tweede helft borduurde de ploeg van trainer Remko Dardenne voort op de tweede fase van de eerste helft. Het bleef scoren waar de ploeg uit Haarlem dat naliet. Tot tien minuten voor tijd was de stand 19-12. In de slotfase kwam Rapid nog iets dichterbij (19-16), maar Tjoba trok uiteindelijk aan het langste eind: 21-17.

Meer over dit onderwerp:
korfbal Tjoba Rapid
Deel dit artikel:

Reageren