Oproep: zet de gevaarlijkste verkeerssituaties van Zeeland op de kaart

Ken jij een onoverzichtelijke oversteekplaats, zie je vaak auto's te hard rijden waardoor fietsers gevaar lopen of is het kruispunt bij jou op de hoek van de straat gevaarlijk? Om een beeld te krijgen van de gevaarlijkste verkeerssituaties start Omroep Zeeland vandaag het meldpunt Onveilig Verkeer. De komende twee weken kunnen onveilige verkeerssituaties gemeld worden.

Op een interactieve kaart van Zeeland kun je aangeven waar een gevaarlijke verkeerssituatie is, wat dat gevaar is en voor welke verkeersdeelnemer het vooral gevaarlijk is.

Kaart niet goed zichtbaar? Open in een nieuw venster.

Zoom in op de kaart van Zeeland en ga naar de plaats die je wilt aangeven als onveilig. Je kunt ook linksbovenin op een straat zoeken. Als de exacte plek in beeld is kun je die markeren. Kruis vervolgens aan waarom die situatie gevaarlijk is. Je kunt ook zelf de situatie toelichten.

Als je nog een eigen foto hebt van de verkeerssituatie kun je die bij je reactie plaatsen. Zie je al dat iemand een in jouw ogen gevaarlijke situatie op de kaart heeft gezet? Dan kun je stemmen op die reactie.

Alle regio's

Het meldpunt voor gevaarlijk verkeerssituaties is een initiatief van databedrijf LocalFocus dat voor dit project samenwerkt met alle regionale omroepen. Op deze manier moet inzichtelijk worden welke situaties het gevaarlijkst zijn en welke verkeersdeelnemer het meest kwetsbaar is. De resultaten worden begin mei gepubliceerd.

Twee fietsers gewond bij ongeluk in Middelburg (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
meldpunt
Deel dit artikel:

Reageren