Rechter wijst eis strandwacht Albert Dijkstra af

Rechter wijst eis strandwacht Albert Dijkstra af
Rechter wijst eis strandwacht Albert Dijkstra af © Omroep Zeeland
Albert Dijkstra (links) strandwacht in Vlissingen
Albert Dijkstra (links) strandwacht in Vlissingen © omroep zeeland
Tussen de gemeente en ambtenaar Dijkstra, die het werk al 33 jaar doet,ontstond een strijd toen in februari dit jaar bleek dat hij mee moest verhuizen naar de stichting die de Vlissingse stranden zou gaan beheren. Dijkstra wilde zelf met zijn bedrijf meedoen aan een aanbestedingsprocedure. Hij was van mening dat hij het beter en goedkoper kon.
Maar Vlissingen ziet alleen heil in een samenwerking met SSV en onderschreef dat door de burgemeester een contract met deze stichting te laten tekenen voor vijftien jaar. Dijkstra verzette zich en bracht de zaak voor de rechter.
Badstrand Vlissingen
Badstrand Vlissingen © omroep zeeland

Niet mogen tekenen

Inmiddels kwam Vlissingen er achter dat het contract én te vroeg was getekend, én dat de burgemeester het eigenlijk niet mocht ondertekenen zonder toestemming van de gemeenteraad. Daarop ontbonden de gemeente en SSV de overeenkomst en sloten een nieuw contract voor één jaar.Door de toestemming van de rechter heeft de gemeente nu een jaar om de mogelijkheden te onderzoeken een langdurig contract af te sluiten met SSV. Dat kan door het aan te besteden, waardoor meerder partijen mee mogen dingen. Of door het zogenaamde 'uitsluitend recht' te gebruiken, waardoor alleen met SSV zaken gedaan hoeft te worden. Maar dan moet Vlissingen zich wel aan een aantal voorwaarden houden.

Lees ook: