Meer dan 140 wielrenners zorgen voor files bij de Westerscheldetunnel

"Knap vervelend." Dat vonden automobilisten van de afsluiting van de Westerscheldetunnel en de toegangswegen vanwege de wielerwedstrijd Scheldeprijs. Want waar de wielrenners en hun entourage lekker konden doorrrijden, moesten de andere weggebruikers een uur lang wachten.

De wielerwedstrijd Scheldeprijs startte vanochtend in Terneuzen en eindigt vanmiddag in België. De profwielrenners reden vanaf de start door de Westerscheldetunnel naar Midden-Zeeland. De politie zette hierdoor een uur lang de wegen af.

Verrast

Sommige mensen waren erg verrast en wisten, ondanks duidelijk vermeld, niets van de blokkade af. "Ik weet niet wat er aan de hand is. Het is wel erg vervelend want zo meteen sta ik in Amsterdam weer in de file.", klaagt één van de vele langzaam rijdende bestuurders.

Na een tijd wachten in de file begon het verkeer rond 13:00 uur weer op gang te komen. In de tunnel werd een snelheid van 80 km/per uur geadviseerd, die werd echter niet gehaald. De wegen stonden nog te vol met vracht- en autoverkeer.

Files bij de Westerscheldetunnel door afsluiting Scheldeprijs (foto: Omroep Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Westerscheldetunnel Scheldeprijs Dicht
Deel dit artikel:

Reageren