Vrijdag tot en met zondag geen treinverkeer in groot deel Zeeland

Spoorwegovergang aan de Van Hertumweg in Goes
Spoorwegovergang aan de Van Hertumweg in Goes © Omroep Zeeland
Ook de spoorwegovergang aan de Van Hertumweg in Goes is dit weekend afgesloten. ProRail voert werkzaamheden uit voor een nieuwe onderdoorgang aan de Van Hertumweg. Daar worden twee gigantische betonnen platen van 1.000 ton tussen de spoorbaan worden geplaatst. Een medewerker van ProRail vergelijkt het gewicht met 1.000 middenklasse auto's die moeten worden opgetild.
De platen worden over een afstand van vijftig meter verreden naar de de definitieve plek. Maandag moeten treinen over de platen kunnen rijden. De platen worden het dak van de nieuwe onderdoorgang. Die moet volgend jaar klaar zijn. Er is dan geen overgang meer: auto's, fietsers en voetgangers kunnen onder het spoor door.
Automobilisten kunnen vanwege de werkzaamheden dit weekend niet over de spoorwegovergang aan de Van Hertumweg. Het verkeer kan omrijden via de A265, meldt de gemeente Goes. Voetgangers kunnen het tunneltje onder het station gebruiken, fietsers wordt gevraagd om te rijden via de Kloetingseweg of te voet door het tunneltje te gaan.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>