Motie tegen college Middelburg haalt het niet

Het Stadskantoor in Middelburg
Het Stadskantoor in Middelburg © Omroep Zeeland
De motie van afkeuring was ingediend naar aanleiding van de gang van zaken rond de Trekdijk bij Nieuw- en Sint-Joosland. Daar is een bedrijventerrein gepland. Dat zou de gemeente, die in financieel zwaar weer zit, het meeste geld opleveren.
Het college had aan de tegenstanders beloofd ook eventuele alternatieve bestemmingen te zullen onderzoeken. Maar die alternatieven, zoals een zonnepark, landbouw of woningbouw zouden niet kunnen of zouden niet genoeg opleveren.
Vorige maand bleek echter dat die alternatieven nooit serieus zijn onderzocht. De oppositie voelt zich verkeerd geïnformeerd en zegt het college niet meer te kunnen vertrouwen. Maar hun motie om het college naar huis te sturen, heeft het dus niet gehaald.
De Trekdijk in Nieuw- en Sint Joosland, waar een bedrijventerrein is gepland
De Trekdijk in Nieuw- en Sint Joosland, waar een bedrijventerrein is gepland © Omroep Zeeland
Wethouder Carla Doorn reageert een dag later op de verworpen motie. Ze had deze uitkomst verwacht. "Want het college heeft verder niets fout gedaan", zegt ze. "Er is onderzoek gedaan, wellicht niet zo uitgebreid als de raad destijds heeft bedoeld. Maar waarom zou je onderzoek doen als de informatie al voorhanden is?"
Wethouder Carla Doorn: Wij hebben niets fout gedaan.
De verhoudingen zijn niet verziekt, zegt Doorn. "Maar het doet natuurlijk wel wat met je als je beticht wordt van onbetrouwbaarheid, dat is niet leuk om te horen."

Lees ook: