Speeltuintjes Goes eind mei weer schoon

De vervuilde speeltuintjes in Goes zijn over zeven weken weer schoon. Dat verwacht de gemeente Goes. Tot die tijd moeten ouders of opa's en oma's uit Goes die wel eens met de kleintjes naar de buurtspeeltuintjes gaan, extra alert zijn. Zes speeltuintjes zijn risicoplekken, de gemeente Goes treft daarom zo snel mogelijk maatregelen.

Spelende kinderen in buurtspeeltuin (foto: Omroep Zeeland )

De gemeente stort op vier van deze risicoplekken - waar een verhoogde waarde lood werd gevonden - nieuwe schone grond. Bij de andere twee speeltuintjes wordt een hek rondom de grond geplaatst.

Vanavond hield de gemeente een informatieavond voor buurtbewoners. "Vooral voor jonge kinderen kan lood in de grond gevaarlijk zijn. Die kleintjes willen nog wel eens grond in hun mond stoppen. Maar we proberen zo snel mogelijk de speeltuinen van nieuwe grond te voorzien", vertelt Dini Osté van de gemeente Goes.

Locaties

Bij de speeltuintjes aan de Bosdijklaan (Goes,) het Rimmelandplein (Goes), de Jachthuisstraat (Kloetinge) en de Walstraat ('s-Heer Arendskerke) wordt de bovenste 30 cm grond afgegraven. Vervolgens wordt geotextiel en schone grond aangebracht en wordt de boel opnieuw ingezaaid.

De speeltuintjes aan de Vogelzangsweg (Goes) en het A. van Westerwijksplein (Goes) wordt een hekwerk rondom de grond 'met matige kwaliteit' geplaatst, zodat niet in de grond gespeeld kan worden.

Risico

In het hele land zit op verschillende plekken lood op de grond. De gemeente Goes onderzocht voor de zekerheid 25 speelplekken. "De zes die we nu gaan aanpakken, zijn het meest risicovol. Maar ouders hoeven niet bang te zijn hoor, je kunt gewoon nog met je kinderen naar de speeltuin", aldus Osté. Op een paar plekken na dus, waar nieuwe grond wordt gestort.

De gemeente verwacht eind mei alle vier de speelplekken van nieuwe schone grond te hebben voorzien. De speeltoestellen worden tijdelijk weggehaald, maar na de herinrichting weer teruggeplaatst. De werkzaamheden starten in de Bosdijklaan en het Rimmelandplein.

Meer over dit onderwerp:
Goes speeltuin lood
Deel dit artikel:

Reageren