'Perkpolder wordt een Europees toppark'

De voormalige veerhaven van Perkpolder en het bijbehorende deel achter de dijken wordt een gebied dat komt in de top 100 van beste Europese parken. Die ambitie sprak projectontwikkelaar Hulst aan Zee (HAZ) vanavond uit tijdens de bijeenkomst voor betrokkenen over het Plan Perkpolder in het stadhuis van Hulst.

Plan Perkpolder: bouwplannen voor recreatiewoningen, een jachthaven, golfbaan en hotel/restaurant (foto: Omroep Zeeland)

De deelnemers aan die bijeenkomst mochten ook zeggen wat zij willen met het gebied. Aandachtspunten volgens hen: Perkpolder moet vooral een rustpunt zijn en blijven waar zicht op het water, de natuur en de ruimte centraal staan. Het moet gaan om wonen, werken en recreëren samen. En waar mogelijk moet er ook uitleg te vinden zijn over de natuur en ecologie van het gebied. Ook is er gesproken over voldoende fiets- en wandelpaden.

Achttien holes

De projectontwikkelaar gaat de al bestaande plannen verder uitwerken. Er komt in ieder geval een golfbaan met achttien holes van 100 hectare dat samen met het voormalige Veerplein bijna 450 woningen en 200 hotelkamers gaat tellen en een haven met zo'n 350 aanlegsteigers. Voor 1 juli moet dat plan helemaal klaar zijn.

Wethouder Rene Ruissen na de bijeenkomst: ik ga voor een mooi plan

Jaren wordt er al over het plan gesproken. Recent is besloten dat het op grote schaal ophogen van een deel van het gebied met vervuilde grond niet doorgaat. De raad werd donderdagavond bijgepraat door de projectontwikkelaar. HAZ verwacht dat eind dit jaar de bouwaanvraag richting de gemeente gaat.

'Dezelfde wijn in dezelfde fles'

Stichting Schone Polder is niet onder de indruk van de presentatie van HAZ. Charles Heiszler: "We zijn teleurgesteld in de creativiteit van de HAZ. Het is dezelfde wijn in dezelfde fles, maar met een ander etiket opgeplakt."

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren