Agent en winkeldief gewond na worsteling

Bij de aanhouding van een winkeldief zijn een agent en de dief gisteravond allebei gewond geraakt. De 39-jarige Middelburger werd aangehouden in een woning aan de Rentmeesterlaan in Middelburg. Hij bleek nog een gevangenisstraf van 41 dagen uit te moeten zitten.

Agenten hielden gisteravond een 39-jarige winkeldief aan. (foto: Omroep Zeeland)

Rond 19.45 uur kreeg de meldkamer melding van een diefstal in een winkel aan de Pottenbakker. De dief werd betrapt en rende zonder buit naar buiten. De man werd op camerabeelden herkend en daardoor wisten agenten precies waar ze moesten zijn.

Verstopt op zolder

Bij de woning aan de Rentmeesterlaan aangekomen, liet de bewoonster de agenten binnen. In het huis troffen ze de man op zolder aan, hij had zich daar verstopt.

Toen ze hem wilden boeien, sprong hij door het trapgat en rende hij de voortuin in. Een van de agenten wist hem daar aan te houden. Er ontstond een worsteling waarbij beiden lichtgewond raakten.

In de boeien

Uiteindelijk lukt het de agenten om de man in de boeien te slaan, waarna hij naar een politiecellencomplex werd gebracht. Zowel de agent als de winkeldief zijn medisch onderzocht en behandeld. De Middelburger wordt vandaag gehoord. Ook wordt er een aangifte opgenomen bij de winkel.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren