Onderzoek gezonken Admiraalschip in gevaar

VLISSINGEN - Maritiem historicus Doeke Roos wil het onderwateronderzoek uitvoeren met de amateurduikers van Wrakduikstichting De Roompot. Maar volgens Roos eist Rijkswaterstaat vanwege de veiligheid dat professionele duikers de verkenning naar het scheepswrak doen, maar Roos heeft daar geen geld voor.
Als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed daar toestemming voor geeft mag de wrakduikstichting Roompot best naar het wrak van het admiraalsschip Walcheren duiken, dat zegt Rijkswaterstaat.
Admiraalschip Walcheren Het Admiraalschip Walcheren van admiraal Cornelis Evertsen verging in 1689 bij de Koopmanshaven. Het was het schip van de Staten van Zeeland en heeft veel betekent in de verschillende Engelse oorlogen.
Kanonnen Op de locatie zijn eerder restanten gevonden die mogelijk afkomstig zijn van het historische schip. Er zijn al 30 kanonnen geborgen plus zeven zeilen en twee ankers. Maritiem historicus Doeke Roos, die onderzoek deed, naar het schip verwacht dat nog minstens 30 kanonnen te vinden zijn.