Dit is hoe 1 miljoen kilo beton op zijn plek wordt gereden

Twee gigantische betonnen platen van 1.000 ton, dat is dus één miljoen kilo, worden dit weekend op hun plek gereden bij de spoorwegovergang aan de Van Hertumweg in Goes. Dat is een enorme klus, dus ligt het treinverkeer daar al sinds gisteren stil. En zo'n megaklus trekt ook veel bekijks.

Uiteindelijk worden de platen het dak van de nieuwe onderdoorgang. Door het werk moet de overlast door geluid en trillingen langs het spoor afnemen en moet de verkeersveiligheid verbeteren.

Vertraging

Het plaatsen van de platen startte vanmorgen met een klein uur vertraging. De ploeg vertrouwde het niet en heeft de rijbaan uit voorzorg eerst met extra zand verstevigd. Daarna kon het inrijden van het eerste spoordek beginnen.

Het tweede spoordek is later op de dag, en een uur vóór op schema, geplaatst. Daarna restte nog het verder afwerken van de spoordekken. Het treinverkeer wordt naar verwachting maandagochtend weer hervat. ProRail maakte er een timelapse-video van.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Goes ProRail Van Hertumweg spoordek
Deel dit artikel:

Reageren