Auto's en schutting in vlammen op bij autobrand in Vlissingen

Aan de Toutenburg in Vlissingen is vanmiddag een auto in brand gevlogen. Een inwoner van Vlissingen was daar aan zijn auto aan het sleutelen en hoorde om 13.20 uur een knal. Al snel stond de auto in lichterlaaie. Een buurtbewoner filmde de brand en zette de beelden online.

Het vuur sloeg over op de auto ernaast en een schutting. Het vuur is niet overgeslagen op de naastgelegen woning, al scheelde dat volgens de politie niet veel. "Het had niet veel langer moeten duren", zegt politiewoordvoerder Alwin Don. Uiteindelijk heeft de brandweer de autobrand geblust. Bij de brand raakte niemand gewond.

Kortsluiting

Volgens de politie ontstond de brand doordat de aan de auto sleutelende Vlissinger de motor startte, terwijl de brandstoftank lekte. De bewoner zegt in een reactie dit niet klopt. Volgens hem ontstond er kortsluiting en is door de hitte een scheur in de brandstoftank ontstaan, waarna de benzine in brand vloog.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren